Monday, March 29, 2010

:: Jom Shopping Kat Sini ::


Jenis kain : China Silk (Licin)



-----------------------------------------------------------------------
Jenis Kain : Chiffon Crepe

--------------------------------------------------------------------------







KOD : DITUKar ke C8








Jenis Kain : Cotton (lembut n tebal)


---------------------------------------------------------------------------------------

Salam sumer...meh la jengah2 cni...layan mata tgk kain2 ni...kalo berkenan leh book...kain ni sume ada sepasang je..1st come 1st serve..sape byr dulu dia dpt...

Notes : + RM6 utk pos laju , COD area putrajaya

Saturday, March 27, 2010

:: Aksi Tepung Gomak si manja ::








Salam...
ni gara gara baca blog ibu sarah ..terjebak nak masuk contest ni..hehe..pic fariqqin pon ada...hehe so leh try nasib...hehe



Jeng jeng jeng...ini la aksi dak aceen ni..time ni takde sesaper kat hall...mama kat dapo,abah lak mandi..setel keje kat dapo g la depan...sekali tgk...ya ampunnn...abes sume sofa,ultraman,kapet dibedaknyer...huhuh...nak wat camne kan...terpaksa la mama ni ngelap balik...abis la bedak separuh botol...


Nama : Muhammad Amir Fariqqin

Umur : 2 tahun

Tuesday, March 16, 2010

:: Amir Fariqqin & Airel Fayyadh ::


:: seronok tgk fariqqin ...sayang sgt kat airel...airel lak gud boy..nangis time nak susu je..time lain sume sleep je...

Monday, March 15, 2010

:: Alhamdulillah ::


alhamdulillah...10.03.2010 selamat gak aku melahirkan zuriatku yg kedua pada 4.48pm seberat 3.41kg...Perasaan tak dpt nak digambarkan...terlalu gembira..Pengalaman bersalin kali ni berbeza dengan pengalaman pertama...


09.03.10 - kul 5 lebih pegi hospital sg buloh sbb pergerakan bby tak terasa sgt ngan slow...

memula cam takut gak la...hehe..1st doc dtg dia nak scan bby dulu..then baru wat ct scan jantung bby...masa scan bby..doc ckp bby sihat,jantung ok n pergerakkan ok

aku tak rasa dia gerak sgt maybe sbb kencing kotor(ada jangkitan kuman)..so doc suggest kan utk induce...dia seluk lak pastu..adoi..tu yg tak tahan tu..hehe...dia kata since u dah tak rasa sgt dia gerak..better bersalin..so ikut je la nasihat doc kan..

- kul 8 lebih leh kuar spital..doc tnya ak stay ke nak balik sbb esok pepagi kul 7 dah kena masuk balik,aku kata ngan doc la nak balik..esok dtg la pepagi...perut tgh lapar masa tuh,,tak makan pape lagi..then terus la lepak kat BANGI KOPITIAM..kol my best fren masa tue tnya dia kat mana..dia otw nak balik n belum makan lagi...so ajak dia makan sekali..lepak la ngan dia smp kul 11 dan makan dengan banyaknyer......hehe...pastu terus balik umah..


10.03.10 @ 5.30am : dah stat terasa contraction..pastu ada air kuar sesikit

@ 6.30am : bangun nak mandi n solat...terus ada lagi bnyk air yg turun...

@ 7.30am : Pegi Hosp Sg Buloh...contraction makin kerap..masa tu dah pakai pad sesiap...tp jem lak kat Rahman Putra...peha husband mmg kena pegang je la..tahan sakit...hehe..

@ 8.00am : Daftar kat kaunter bgtau ckp ada book for induce..then dia setel reg sume...dia suh masuk...hubby lak tunggu kat luar...masa tuh takde bed lagi..ramai lak yg nak bersalin..ehe..so bila dpt bed nurse stat cek jantung bby..

@ 10.00am : doc dtg cek jalan baru bkk 2 cm...tp x masuk ubat induce lagi...

@ 11.ooam : nurse anta aku masuk bilik i.o.l (hehe..tak tau apa maknanyer)masa ni contraction kuat dah

@ 12.oopm : aku nak terkencing..skali kuar bnyk air ketuban..pastu doc lak dtg utk review jalan dah bkk bape cm..doc tnya air kaler apa..aku kata la kuning..dia kata kalo kuning bby dah berak lam perut..kalo jantung bby tak stabil n jalan lambat bukak..doc suggest suh c-sect..huhu..takut sgt masa ni

@2pm : contraction makin kerap n tak jadi induce..hehe.sbb jalan dah bkk 6cm..

@3pm : nurse suh tnya hubby nak masuk tak...msg kat dia..skali dia kata takpe..teruskan je la..hhehe(penakut)..hihih

@4pm : huh masa ni makin sakit..ada dak praktikal sorang ni dok temankan aku dr kul 12..aku tak kasik dia g memana..namanyer kalo tak salah sahara..hihih..thanks dik...ko la temankan akk ni ha...

@4.30 : bgtau kat dak praktikal ni dah tak tahan sgt..dia suh tunggu dia panggil doc..doc dtg cek jalan je dah bukak 7,8,9 cm katanyer..pastu aku jerit doc tak boleh tahan dah..terasa kepala bby kat bawah dah ni..doc kata tahan jagan teran dulu..sian doc tu tak sempat pakai apron pon...terus di sambut bby nyer..tq doc..baik sgt doc nyer..

@4.48 : Lahir la putera no2 dlam keluarga kitorang....

Muhammad Airel Fayyadh Bin Yusnidzam


Tuesday, March 9, 2010

:: INDUCE ::

Salam...takut sgt nih..esok bakal kena induce...huhu..sbb ada jangkitan kuman pd air kencing ngan bby tak berapa aktif begerak...usia kandungan pon dah 38mggu...doc cek bby dah 3.4kg,so doc sarankan kan untuk induce...1st time ni...fariqqin dulu takyah induce pon sakit2 pinggang g spital je dah bkk 1cm...pastu mlm tu kul2.30pg terasa lagi contraction nyer...terus g spital mlm tu...6.30ptg esoknyer baru bersalin...yg no 2 nih taktau lak camni...lain2 rupanyer sakit nakbersalin ni kan...dr apa yg aku baca induce tu apa...ramai yg ckp sakit...takut sgt...tawakal je la kat allah..mudah mudahan aku ngan bby aku nih selamat dan sihat...aku kat cni nak mintak maaf la yer kalo ada salah dan silap aku kat korang sume yg aku tak sedar n sedar...doakan la permudah utk aku bersalin kali ni....amiiiiiinnn