Sunday, November 25, 2012

Make up

Salam...arini make up pengantin kat Nilai...gerak from my PIL house...so dekat je la....pas make up terus balik kundang jaya...then En.kojacks lak terus besiap2 nk p tgk bola Kat stadium bukit jalil sempena aff ...Malaysia vs Singapore...go Harimau MAlaya....

Wednesday, November 21, 2012

Branded item from Usa

Ada sesape yg berminat nak beli branded item from us x..yang pastinya rege lagi murah dari butik kat Malaysia ni...akan update for my new blog n fb utk item- item ni..and plz leave ur comment about ur fav designer or brand....anything,kids,baby,apparel,shoes,handbags,bag,watch

Tuesday, November 20, 2012

Save Gaza.....

Ya Allah ...selamatkanlah saudara2 kami di Gaza...kau lindungi la mereka dari siksaan bani Israel yang kejam itu..
Menitis air mata ni setiap Kali melihat gambar- gambar mangsa peperangan dan kekejaman bani Israel...langsung tiada belas ihsan terhadap anak-anak kecil yang x berdosa...

Sunday, November 18, 2012

Missing cat

Salam...sesiapa yg terbaca post ni & duduk area Denai Alam kalau ada terjumpa kucing yang dalam gamba ni ..plz contact the number as attached...tq..sgt2 berharap che'ot dpt jumpa balik..kucing ni milik my cousin..so sesiapa yg ternampak or tjumpa or dah jumpa and berniat nk bela..pulangkan la ye kat tuan dia balik..sian kat my cousin...

Zara Nur Isabella vs Mekar Candella

Hi....layan gamba Bella bam bam dengan headband from MEKAR CANDELLA...so kalau uoolllss berminat nk beli jenguk la blog or fb mekar candella...

Jadual Pembayaran gaji 2013

Gud nite all...tgh godek2,planning2 nk bwk amir,ayad & bella g holiday teringat lak pasal gaji....bila gaji eh...hi hi...kalau time gaji nk bejalan syok sikit kan...for uoollss information this coming December semua staff gomen akan dapat gaji on 18hb...and of coz kita dpt bonus stengah bulan ....alhamdulillah....utk next year lak ..ada gak search tgk ...terjmpa Kat blog aimi syahirah...tqvm...so bolehla nk planning next year nye agenda ye....
:)

Saturday, November 17, 2012

Legoland & Hello kitty

Cuti skolah ni ingat nak bawak anak2 g holiday ke legoland la...nak bwk p USS incik kojacks ckp dorang kecik lagi...so p johor je la ye anak2....Kat mydeal Ada promo tgh survey2 ni..sape dah penah pegi boleh review sikit x

Nasi Ayam Bella

Tghari ni wat nasi Ayam utk anak2 & incik kojacks...wat nasi Ayam simple je...cek2 salad xde lak dlm stock so gna je la apa yg Ada...hehe...i guna kobis uoollas ganti salad...lupa lak nak cite...mesti korang tertanya2 nape nasik ayam bella...sbb nye time nak masak ni bella melalak nak mama....so mmg laju2 masaknye....hehe...so..let's check out recipe kalau uoollss nk try my simple nasik Ayam....

Nasi Ayam Bella
2 cwn beras
1/2 ekor Ayam
1inci Halia *
1biji bawang besar*
3 biji bawang putih*
4 biji cili merah
4 biji limau kasturi
2 sudu makan cuka
Kulit kayu manis,Bunga cengkih,Bunga LAwang (beli yg sepaket ada jual sume jenis )
1 bunjut sup bunjut
Garam secukup rasa
* kisar semua bahan sekali

Cara-cara
1. Panaskan periuk ,masukkan sedikit minyak...tumiskan bahan yang telah dikisar.
2. Tumis semua bahan sehingga pecah min yak,masukkan Bunga lawang and the gang...(hehe..pepaham la ye)
3. Masukkan sup bunjut
4. Masukkan Ayam...kacau dan masak hingga mendidih...
5. Keluarkan Ayam dan perap Ayam dengan kicap manis+masin+sos tiram+madu
6. Ambil 3 cawan air Dari sup yang telah dimasak tadi masukkan kedalam beras..masuk kan kedlm rice cooker.
7. Goreng Ayam yang tlh diperap td...(xyah lama sgt goreng sbb Ayam dash masak,garingkan bhg luar shj)

Utk buat cili
1. Blender bawang putih,halia,bawang merah dan cili merah..
2. Masak semua bahan
3. Masukkan 2 sudu bsr gula
3. Masukkan Limau kasturi
4. Masukkan Cuka
5. Garam secukup rasa

Utk kicap
Balance kicap perap Ayam
Campurkan dengan sedikit sup...

Dah siap....

Friday, November 16, 2012

Bukit Merah Laketown Resort Voucher

Lama sungguh x update blog ni...kemalasan yanh sangat2 la...then ngn baby Bella nye nak melekat je ngn mama...hapah keje pon x jadi...
Arini nak share coupon ngn korang some...coupon from bukit merah lake town....normally this ticket kits dpt DLM rm200++ kalau believe online or walk in...Kali ni dpt less 50% RM100 je...Ada member jual....so kalau sesape nk roger la...Ada lg 2 available ticket...
Nama apartment SURIA APARTMENT
bilik Studio ...